Την Κυριακή 22.10.2017 πάμε εκδρομή στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στη βουδιστική στούπαΚάρμα Μπέρτσεν, την οποία θα επισκεφτούμε.

Η αναχώρηση είναι στις 09:00 από το Σταθμό 14, στο Σκαραμαγκά.

Θα κάνουμε μια στάση για καφέ στο Ξυλόκαστρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη στούπα.

Η διαδρομή περιλαμβάνει στο τέλος της περίπου 1χλμ χωματόδρομο.

Μετά θα πάμε για φαγητό στην ταβέρνα Καρυά και θ’ ακολουθήσει η επιστροφή.

Όλοι με γεμάτα ρεζερβουάρ και φορώντας τον ανάλογο εξοπλισμό.

Μερικές πληροφορίες για τη βουδιστική στούπα από το mototaxidiotis.blogspot.gr.

Το βουδιστικό κέντρο Κάρμα Μπέρτσεν δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό, η ιδέα της κατασκευής του γεννήθηκε το 1987 όταν ο Λάμα Όλε Νύνταλ επισκέφτηκε την περιοχή. Συνεπαρμένος από την μοναδικότητα της αποφάσισε να αγοράσει ένα κομμάτι γης με σκοπό την δημιουργία κέντρου διαλογισμού. Δύο δεκαετίες μετά , τον Αύγουστο του 2010 εγκαινιάστηκε η Καλατσάκρα Στούπα που ανήκει στα βουδιστικά κέντρα του διαμαντένιου δρόμου της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου.

Τι είναι όμως η Στούπα? Οι κατασκευές αυτές σύμφωνα με τον βουδισμό εμπνέουν τον άνθρωπο να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του πνεύματος και τις απεριόριστες δυνατότητες του, δείχνουν την αρμονία του σύμπαντος , αποτελούν ένα «βοήθημα» για διαλογισμό.

Η αλήθεια είναι πως μια βουδιστική στούπα είναι λίγο παράταιρη για τα Ελληνικά δεδομένα όμως με την παρουσία της φέρνει πιο κοντά δύο διαφορετικούς πολιτισμούς.
Η επίσκεψη στον χώρο θα προκαλέσει θαυμασμό ακόμα και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Η τοποθεσία είναι μαγευτική , έχει θέα τον Κορινθιακό κόλπο και τις πλαγιές του Μαύρου όρους , ο χώρος είναι περιποιημένος και σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο …Θιβέτ!