It is currently Thu Dec 13, 2018 9:51 pmReply to topic  [ 4 posts ] 
Το πιο έξυπνο κράνος στον κόσμο !!! 
Author Message
Μέλος Λέσχης
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2010 9:42 pm
Posts: 8276
Location: Αγία Παρασκευή - Αττική
Skype: badouras
Unread post Το πιο έξυπνο κράνος στον κόσμο !!!
Ένα σχέδιο που μόλις κατατέθηκε για χρηματοδότηση από το κοινό φιλοδοξεί να μας προσφέρει ένα κράνος μοτοσικλέτας με τόση τεχνολογία που κάνει όλα τα υπόλοιπα να μοιάζουν απλώς με όμορφους κουβάδες !!!Η αμερικανική Intelligent Cranium Helmets σχεδιάζει να φτιάξει το πιο εξελιγμένο κράνος μοτοσικλέτας. Φορτωμένο με έναν τόνο ηλεκτρονικά, το iC-R έρχεται να προσφέρει τα πάντα στην υπηρεσία της ασφάλειας του αναβάτη. Ξεκινάμε από τις δύο οθόνες head up display (HUD) που προβάλλουν στο κάτω μέρος της ζελατίνας του αναβάτη. Αυτές είναι πλήρως ρυθμιζόμενες από τον αναβάτη και μπορούν να προβάλλουν ένα σωρό πληροφορίες.

Image

Αρχικά έχουμε δύο κάμερες στο πίσω μέρος του κράνους, οι οποίες καλύπτουν μια γωνία 210 μοιρών και την προβάλλουν στις δύο αυτές οθόνες μέσα στο κράνος. Παράλληλα, ο αναβάτης μπορεί να θέλει στη μια οθόνη να βλέπει πληροφορίες από τη Bluetooth συσκευή που επίσης είναι μέρος του κράνους, άρα όταν χτυπά το τηλέφωνο να βλέπει πρακτικά την οθόνη του κινητού του να προβάλλεται εκεί. Μπορεί ακόμη να προβάλλει στη μια οθόνη πληροφορίες από το Internet, όπως λ.χ. το δελτίο καιρού, το κυκλοφοριακό δελτίο ή οδικούς χάρτες.

Παράλληλα, ένα GPS μόνιμα ενσωματωμένο στο κράνος προσφέρει άμεση πληροφόρηση για την ταχύτητα του οχήματος και όλες αυτές οι σχετικές πληροφορίες μπορούν να προβληθούν στο HUD.

Image

Το καλύτερο ωστόσο είναι το γεγονός πως το πρόγραμμα Assisted Rider Software που χειρίζεται την πληροφορία του κράνους θα διατίθεται ως open source ώστε να μπορεί ο καθένας να αναπτύξει εφαρμογές γι αυτό. Έτσι η προβολή HUD μέσα στο κράνος μπορεί να είναι εντελώς προσωποποιημένη - μέχρι και τηλεόραση, που λέει ο λόγος, θα μπορεί να βλέπει ο πιο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του.

Ένα ακόμη σπουδαίο κόλπο που προβλέπεται να ενσωματωθεί στο κράνος αφορά στο σύστημα LiDAR, δηλαδή ένα laser που κοιτά πίσω και χρησιμοποιείται για να υπολογίζει την κίνηση των οχημάτων και να προβλέπει αν υπάρχει κίνδυνος οπίσθιας πρόσκρουσης. Στην περίπτωση αυτή μια σειρά από LED λυχνίες στο σαγόνι του κράνους ειδοποιούν τον αναβάτη για τον επερχόμενο κίνδυνο ώστε να μην τον βρει απροετοίμαστο.

Image

Στα πιο απλά, η ζελατίνα του κράνους είναι LCD και μπορεί να γίνει σκούρα στο πάτημα ενός κουμπιού σε χρόνο λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Φυσικά.

Όλα αυτά προφανώς έχουν ανάγκες τροφοδοσίας, μεγάλες ανάγκες. Η iC-R δε μας λέει ακόμη τι γίνεται με τη μπαταρία, δηλαδή τα χαρακτηριστικά της, σε ποιο σημείο του κράνους βρίσκεται, χρόνους διάρκειας και φόρτισης κ.ο.κ. Περιορίζεται στο να μας δείχνει κάτω δεξιά στο πλάι του κράνους τη θύρα όπου συνδέεται το κράνος για να φορτιστεί. Εδώ θα έχει πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα, καθώς μια βαριά μπαταρία θα είναι πρόβλημα σε ένα κράνος που έτσι κι αλλιώς ακούγεται βαρύ, χώρια που σε περίπτωση ατυχήματος τα εσωτερικά της μπορεί να είναι επιβλαβή για το κεφάλι μας.

Αυτό που μας λέει η Intelligent Cranium είναι πως στο πάνω μέρος του κράνους της υπάρχει ένας ευμεγέθης ηλιακός συλλέκτης που θα συνεισφέρει στο να κρατά όλα τα συστήματα ζουμερά και σε λειτουργία.

Προς το παρόν το iC-R δεν είναι διαθέσιμο, υπάρχει μόνο ως πρωτότυπο. Σήμερα ξεκίνησε η καμπάνια crowd funding του στο Indiegogo και το πλάνο είναι να μπει σε παραγωγή το Δεκέμβριο το 2017.

Image

Προβλεπόμενη τιμή; Γύρω στα 1500 ευρώ, στις ΗΠΑ. Μπορείτε πάντως να προλάβετε να καπαρώσετε ένα (ή περισσότερα) σε προνομιακές τιμές εφόσον θέλετε να χρηματοδοτήσετε την καμπάνια της εταιρείας.

Δείτε το προωθητικό βίντεο της iC-R :


ImageClick here to learn how to add YouTube Videos to your phpBB forum


πηγή : mototriti.gr, youtube.com

_________________
antonis . . . . . Image badouras productions
Image Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς !!!Image


Thu Jun 25, 2015 10:15 am
Profile Send private message YIM
Παλιός

Joined: Thu Jun 23, 2011 9:27 pm
Posts: 1726
Unread post Re: Το πιο έξυπνο κράνος στον κόσμο !!!
Η τεχνολογια εχει κανει αλματα...πολυ καλο ακουγεται...ιδωμεν


Thu Jun 25, 2015 4:24 pm
Profile Send private message
Παλιός
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2010 4:54 pm
Posts: 2738
Location: Αγιος Δημήτριος, Αθήνα
Unread post Re: Το πιο έξυπνο κράνος στον κόσμο !!!
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται.
Η τιμή του βέβαια είναι ακόμη ψηλά αλλά φαντάζομαι με το καιρό θα κατέβει.

:goodpost:

_________________
Χαρακτήρας είναι αυτό που κάνουμε όταν δεν μας βλέπει κανένας
Φραγκίσκος DL650 K5 - L2, DL1000 L7


Thu Jun 25, 2015 10:46 pm
Profile Send private message
Μέλος Λέσχης
User avatar

Joined: Tue May 01, 2012 8:45 pm
Posts: 4413
Location: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ
Unread post Re: Το πιο έξυπνο κράνος στον κόσμο !!!
:EmoticonThanks :goodpost:

_________________
Image


Thu Jun 25, 2015 11:31 pm
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.