It is currently Fri May 24, 2019 7:06 amReply to topic  [ 19 posts ] 
Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay 
Author Message
Παλιός
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2010 3:33 pm
Posts: 2936
Location: Ρέθυμνο Κρήτης
Skype: moystakias1
Unread post Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Πολλοί από εσάς γνωρίζουν το e-bay αλλά δεν το εμπιστεύονται για συναλλαγές παρόλο που στο e-bay μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα και σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί διάφορες απατεωνιές που έχουν γίνει μέσα από αυτό αλλά πλέων το e-bay έχει αναβαθμιστεί πολύ και η ασφάλεια του είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα.

Εγγραφή

1. Προσέχουμε οι σελίδες να είναι της μορφής https και όχι http και κάτω δεξιά στον IE6 να εμφανίζεται το λουκετάκι. Αυτό ισχύει για περισσότερο για το Pay Pal. (σε Opera και Mozzila δεν ξέρω ποια είναι η αντίστοιχη ένδειξη ασφαλείας).

2. Δημιουργούμε λογαριασμό καταχωρώντας αληθινά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση, e-mail κτλ) στο e-bay ( http://www.ebay.com ) και στο pay pal ( https://www.paypal.com/row/mrb/pal=ZLCZUHVWQ7WQ4 ). Το Pay Pal μας ζητάει και τον αριθμό της πιστωτικής μας κάρτας. Χωρίς πιστωτική κάρτα δεν κάνουμε δουλειά.

3. Οι πληρωμές στο e-bay γίνονται με διάφορους τρόπους, ο ποίο διαδεδομένος και αξιόπιστος είναι το Pay Pal.

Έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό στο Pay Pal συνδέουμε την πιστωτική μας κάρτα με τον λογαριασμό. Για να γίνει η σύνδεση απλά το Pay Pal τραβάει από την κάρτα μας $2. Όταν θα μας έρθει στο σπίτι η αναλυτική κατάσταση των κινήσεων της κάρτας (σε μερικές κάρτες αυτό φαίνεται και μέσω του internet banking τις τράπεζας) θα δούμε δίπλα από την χρέωση του Pay Pal έναν τετραψήφιο αριθμό. Καταχωρούμε των αριθμό στον λογαριασμό μας στο Pay Pal και αυτό ήταν. Τώρα μπορούμε να αγοράζουμε και να πουλάμε από το e-bay. Τα $2 μας τα επιστρέφουν στην πιστωτική κάρτα μόλις καταχωρηθεί ο τετραψήφιος κωδικός.

Αγορές.

1. Οι αγορές χωρίζονται σε δύο μέρη. Δημοπρασίες (Bid) και Buy Now.

2. Στις δημοπρασίες κερδίζει το προϊόν αυτός που θα δώσει τα περισσότερα χρήματα ενώ στο Buy Now η τιμή είναι στάνταρ και δεν αλλάζει. Τυγχάνει βέβαια μερικές φορές να έχουμε στο ίδιο προϊόν και Bid και Buy Now. Φυσικά εδώ προσέχουμε να μην περάσει η τιμή Bid την τιμή Buy Now. Επίσης σε μερικές δημοπρασίες εμφανίζετε η ένδειξη (Reserve not met). Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει πιάσει την τιμή που θέλει ο πωλητής. Που σημαίνει ότι άσχετα αν έχουμε κάνει την μεγαλύτερη προσφορά όσο υπάρχει η ένδειξη αυτή το προϊόν δεν το έχουμε κερδίσει.

3. Προσέχουμε αν ο πωλητής στέλνει και Ελλάδα (στο πεδίο Ships to: θα πρέπει γράφει Greece, Europe ή Worldwide). Αν δεν γράφει αυτά υπάρχει πάλι μια μικρή πιθανότητα να στέλνει Ελλάδα αλλά θα πρέπει να τον ρωτήσετε με e-mail.

4. Διαβάζουμε προσεχτικά όλη την αγγελία και τους όρους πληρωμής. Μερικοί από τους πωλητές δεν δέχονται Pay Pal ή χρησιμοποιούν διαφορετικό σύστημα on-line πληρωμής.

5. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα feedback. Όταν ολοκληρώνεται μια συναλλαγή στο e-bay και οι δύο πλευρές (αγοραστής-πωλητής) αφήνουνε feedback (σχόλιο). Τα feedback είναι είτε θετικά, είτε αρνητικά είτε ουδέτερα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν κάποιος έχει μεγάλο ποσοστό σε θετικά σχόλια είναι και φερέγγυος. Nα προτιμάτε πωλητές με ποσοστό πάνω από 98.8% σε θετικά σχόλια.

6. Στις δημοπρασίες να κοιτάτε πόσοι χτυπάνε κάποιο είδος. Αν αυτοί που το χτυπάνε έχουν λίγα Feedback μπορεί απλά να χτυπάνε για να ανεβάσουν την τιμή, γι’αυτό να είστε ενημερωμένοι εκ των προτέρων και να γνωρίζετε περίπου την αξία που έχει στην αγορά το είδος που θέλετε να αγοράσετε.

7. Power Seller: Αν κάποιος είναι Power Seller σημαίνει ότι πουλάει πολύ. Άρα για να τον προτιμάνε είναι φερέγγυος.

8. Pay Pal Buyer Protection: Αυτό είναι η ασπίδα που υπάρχει δίπλα από των πωλητή. Δεν την έχουν όλοι οι πωλητές. Αυτή η ασπίδα σημαίνει ότι αν κάτι πάει στραβά το Pay Pal σας αποζημιώνει έως και $1.000. Να τους προτιμάτε ασυζητητί.

9. Επιστροφές δεν κάνουνε όλοι γι’αυτό να διαβάζετε προσεχτικά την κάθε αγγελία πώλησης. Αν κάτι σας έρθει σπασμένο ή σας στείλουν διαφορετικό είδος από αυτό που αγοράσατε βγάλτε το αμέσως φωτογραφίες και επικοινωνήστε αμέσως με τον πωλητή. Αν δεν βγάλετε άκρη προχωρήστε σε καταγγελία στο e-bay.

10. Σε περίπτωση που θέλουμε να ακυρώσουμε το ποσό που έχουμε ποντάρει σε μία δημοπρασία θα πρέπει να το κάνουμε προτού συμπληρωθούν 12 ώρες πριν την λήξη της δημοπρασίας αλλά έτσι χάνονται και τα προηγούμενα ποσά που είχαμε (αν είχαμε) δηλώσει. Επίσης μπορούμε και μια ώρα πριν την λήξη να αποσύρουμε το ποσό που έχουμε ποντάρει αλλά τότε το σύστημα δεν μας διαγράφει τελείως απλά μας πάει στο προηγούμενο ποσό. Οι ακυρώσεις καταγράφονται και καλό θα είναι όταν χτυπάμε κάποιο είδος να μην το ακυρώνουμε. Αλλιώς φτιάχνετε έναν πλαστό λογαριασμό και ξανά-χτυπάτε το είδος σε μεγαλύτερη τιμή από ότι το είχατε χτυπήσει με τον πραγματικό σας λογαριασμό.

11. Πάντα ρωτάμε πριν αγοράσουμε ή χτυπήσουμε κάτι για το κόστος των μεταφορικών (Shipping Cost).

12. Η αποστολή από Αμερική (τα περισσότερα είδη από Αμερική έρχονται) μπορεί να γίνει είτε με το Αμερικάνικο ταχυδρομείο (http://www.usps.com) είτε με ιδιωτική εταιρία courier (UPS, DHL, Fed-Ex) τις περισσότερες φορές συμφέρει με το Αμερικανικό Ταχυδρομείο. Το οποίο έχει 7 διαφορετικούς τρόπους αποστολής. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://ircalc.usps.gov από όπου μπορείτε να υπολογίσετε και το κόστος αποστολής γνωρίζοντας το βάρους του πακέτου (1 Pound = 0.34 κιλά ή 1 κιλό = 2.2 Pounds). ( http://www.roadway.com/tools/kiloconverter.html )

13. Θα σας συμβούλευα να επιλέγετε να σας τα στέλνουν με Global Express (EMS) είναι λίγο ποιο ακριβά (+ $20 περίπου) από τις απλές αποστολές αλλά σας δίνουν Tracking Number (αν δεν σας το δώσουν να το ζητάτε) με το οποίο μπορείτε να βλέπετε πότε αναχώρησε το πακέτο σας από Αμερική μέσω της ιστοσελίδας: http://www.usps.com (Track & Confirm). Επίσης με Global Express η παράδοση είναι το αργότερο σε 5 εργάσιμες στην πόρτα σας από τα Courier των ΕΛΤΑ ( http://www.elta-courier.gr ). Τα δέματα που είναι από Αμερική με Global Express (EMS) έχουν έναν αριθμό της μορφής ΧΧ123456789US (πχ: EV996019779US, CP996019779US) κοκ. Έχοντας αυτό τον αριθμό μπορείτε να καλέσετε στο 8001183100 και να μάθετε που είναι το δέμα σας. Αλλά το ποιο σημαντικό δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν. Και απλά να σας τα στείλουν δύσκολα χάνονται. Αλλά επιμένω USPS Global Express Shipping. Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο στα Αγγλικά για ερώτημα σχετικά με το κόστος των μεταφορικών με USPS Global Express:

Dear Sir/Madam,

Can you please tell me the shipping cost with USPS-Global Express to Greece ?

Thank you.

14. Τα πάντα περνάνε τελωνείο αλλά οτιδήποτε με δηλωμένη αξία άνω των 45 euro φορολογείται. Συνήθως ο φόρος είναι το λίγο παραπάνω από το μισό της αξίας του είδους. Για να το αποφύγετε θα λέτε στον πωλητή μέσα στο πακέτο να μην βάζει αποδείξεις και τιμολόγια και να δηλώνει την αξία του πακέτου λιγότερο από $40 (και ας έχετε μέσα 4 πίστονες Brembo αξίας $500). Tώρα θα μου πείτε αν χαθεί τι γίνεται ; γι’αυτό επιμένω USPS Global Express.

Παρακάτω σας έχω το κείμενο στα Αγγλικά για να στέλνετε στους πωλητές σχετικά με το τελωνείο.

Dear Sir/Madam,

Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40 I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.

Thank you.

15. Τα δέματα από εξωτερικό συνήθως πάνε στις αποθήκες των ΕΛΤΑ (όσα πάνε εκεί, από εκεί εκτελωνίζονται) που είναι στην Ακτή Κονδύλη 32 στον Πειραιά. Τα τηλέφωνα τους είναι:

Τελωνείο: 2103542143 & 2103538161
ΕΛΤΑ Express: 2103538116 & 21073538122
ΕΛΤΑ Συστημένα: 2103538161
ΕΛΤΑ Δέματα από Ευρώπη: 2103538144-5
ΕΛΤΑ Δέματα από Αμερική: 2104614484

Εύχομαι να μην σας χρειαστούνε ποτέ, εγώ τα χρειάστηκα μια φορά και πήγα και από εκεί. Τελικά βρήκα τις “χαμένες” αποστολές οι οποίες φυσικά δεν ήταν με Global Express.

16. Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και δεν έχετε παραλάβει το προϊόν που έχετε αγοράσει έχετε 60 ημέρες (από την ημερομηνία αγοράς, και όχι από την ημερομηνία που το πληρώσατε) να κάνετε καταγγελία στο e-bay για είδος που δεν παραλάβατε. Καλό θα είναι να το κάνετε με την συμπλήρωση 50 ημερών. Αλλά πριν το κάνετε αυτό να έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε με e-mail ή και τηλεφωνικός με τον πωλητή.

Πωλήσεις.

1. H καταχώρηση μιας πώλησης είναι πολύ εύκολη και στο κόστος της είναι λιγότερο από 2 euro. Αλλά δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα στις πωλήσεις καθώς το κόστος των μεταφορικών (ΕΛΤΑ) είναι αρκετά υψηλό σε σχέση με το κόστος σε άλλες χώρες. Με αποτέλεσμα όταν οι ξένοι διαβάζουν το κόστος αποστολής (Shipping cost) να την κάνουν καθώς νομίζουν ότι ο πωλητής βγάζει και από την αποστολή (πολλοί το κάνουν αλλά μέσω της ιστοσελίδας http://ircalc.usps.gov μπορείτε να τους ελέγχετε).

2. Ότι χρήματα βγάζετε από το e-bay (πωλήσεις, επιστροφές κτλ) πάνε κατευθείαν μέσω του Pay Pal στην πιστωτική σας κάρτα αλλά μπορείτε αν θέλετε πάλι μέσω του Pay Pal να τα στέλνετε κατευθείαν στον Ελληνικό τραπεζικό σας λογαριασμό.

Γενικές συμβουλές.

1. Πάντα θα κρατάτε τα e-mail ιδίως τις αποδείξεις πληρωμών από το Pay Pal.
2. Να παρακολουθείτε καθημερινά την ισοτιμία euro - δολαρίου και λίρας Αγγλίας. ( http://euroconverter.bnpparibas.ch ) (μερικές τιμές στο e-bay είναι σε λίρες Αγγλίας).
3. Να αφήνετε Feedback και να ελέγχετε αν σας αφήνουν.
4. Καλό είναι με το που αγοράζετε κάτι να το πληρώνετε κατευθείαν.
5. Ποτέ μα ποτέ ούτε το e-bay αλλά ούτε και το Pay Pal δεν πρόκειται να σας στείλουν e-mail ζητώντας σας να ξανακαταχωρίσετε τον λογαριασμό της κάρτας σας.

Συνοπτικά: Προτιμάμε πωλητές με υψηλό θετικό feedback (άνω του 98.8%), να έχουν την ασπίδα, να είναι power sellers, να δέχονται Pay Pal και να στέλλουν Ελλάδα. Πάρα πολλοί πωλητές έχουν τα προαναφερθέντα στοιχεία.

ΥΓ: Η σελίδα βοηθείας του e-bay ( http://pages.ebay.com/help/index.html?s ... :h:help:US ) θα σας φανεί αρκετά χρήσιμη για ότι περαιτέρω απορίες έχετε.

ΥΓ1: Σίγουρα έχω παραλείψει αρκετά πράγματα αλλά ότι αναφέρω στο κείμενο πιστεύω θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλή αρχή.

Καλές συναλλαγές.

_________________
Suzuki Vstrom DL650A L0


Last edited by moystakias on Sat Oct 30, 2010 4:09 pm, edited 1 time in total.Fri Oct 29, 2010 11:49 pm
Profile Send private message WWW
Δόκιμος
User avatar

Joined: Fri Oct 29, 2010 1:24 am
Posts: 42
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Πολυ κατατοπιστικος!Ειμαι στο σταδιο που αρχιζω τη διαδικασια και με βοηθησες αρκετα.Ευχαριστω


Sat Oct 30, 2010 3:11 pm
Profile Send private message
Μέλος Λέσχης
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2010 9:42 pm
Posts: 8276
Location: Αγία Παρασκευή - Αττική
Skype: badouras
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:Thanks_mcHT_Smiley-vi :Thumbsupsmiley :Yourethebest

_________________
antonis . . . . . Image badouras productions
Image Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς !!!Image


Sat Oct 30, 2010 4:24 pm
Profile Send private message YIM
Μέλος Λέσχης
User avatar

Joined: Mon Oct 25, 2010 10:54 pm
Posts: 910
Location: Πετρούπολη
Skype: kevintas10
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Μπράβο Νώντα πολύ καλό θέμα :Yourethebest


Sat Oct 30, 2010 5:21 pm
Profile Send private message YIM WWW
Μέλος
User avatar

Joined: Thu Oct 28, 2010 6:58 pm
Posts: 635
Location: ΠΕΙΡΑΙΑΣ αλλα στην καρδια ΜΕΓΑΡΑ
Skype: giorgos.mihalakis
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Νωντα εισαι αρχοντας

:clap :clap

_________________
Οι Θερμοπύλες απέδειξαν, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι αλλά ολίγοι άνδρες
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗ Μ@Λ@ΚΙΑ..Η ΠΟΛΥ ΤΥΦΛΩΝΕΙ..
Οι κακές εμπειρίες είναι πολύτιμες.Σε εφοδιάζουν με ορθή κρίση για το μέλλον.
ο 10..


Sat Oct 30, 2010 11:04 pm
Profile Send private message
Δόκιμος
User avatar

Joined: Thu Nov 18, 2010 8:32 am
Posts: 92
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:Yourethebest :evilhands

_________________
Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του , ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.


Sat Nov 27, 2010 9:45 am
Profile Send private message
Δόκιμος
User avatar

Joined: Sun Nov 07, 2010 9:23 pm
Posts: 54
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Νόντα να είσαι καλά που κάθισες και έγραψες αυτό το χρησιμότατο ποστ για την κοινότητά μας!

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά να συμπληρώσω ότι στο feedback του πωλητή εκτός από το θετικό ποσοστό καλό είναι να κοιτάμε και τον απόλυτο αριθμό πωλήσεων που έχει κάνει. Δηλαδή πχ και 100% θετικό ποσοστό να έχει, αν έχει πουλήσει μόνο τρία προϊόντα τότε δεν έχει και πολλή σημασία το θετικό ποσοστό


Sat Nov 27, 2010 12:06 pm
Profile Send private message
Παλιός
User avatar

Joined: Mon Oct 25, 2010 11:08 pm
Posts: 1546
Location: ΑΘΗΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
που τα ξετρυπώνεις ρε κουφαλίτσα? πάρα πολύ καλός οδηγός...

_________________
Image

o 1..


Sat Nov 27, 2010 12:53 pm
Profile Send private message
Φρέσκος
User avatar

Joined: Thu Nov 18, 2010 12:47 am
Posts: 16
Location: Athens-South coast
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
μπράβο Νώντα! :youretheman


Sat Nov 27, 2010 5:58 pm
Profile Send private message
Φρέσκος

Joined: Wed Nov 10, 2010 2:21 pm
Posts: 14
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Μπραβο τελειο!!


Mon Nov 29, 2010 3:09 am
Profile Send private message
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:Thumbsupsmiley Άλλος ένας χρήσιμος οδηγός επιβίωσης! :Thumbsupsmiley


Wed Dec 08, 2010 5:44 pm
Νέος
User avatar

Joined: Sun Nov 14, 2010 3:33 am
Posts: 262
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:EmoticonThanks


Thu Dec 09, 2010 12:32 am
Profile Send private message
Μέλος Λέσχης

Joined: Sat Oct 30, 2010 5:46 pm
Posts: 3271
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:EmoticonThanks Fantastic job για μας τους μη μυημένους :respect


Fri Dec 10, 2010 8:39 pm
Profile Send private message
Δόκιμος
User avatar

Joined: Thu Dec 09, 2010 5:51 pm
Posts: 37
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Αφού πω BRAVOOOO & :respect :youretheman για το πολύ καλό θέμα & την πολύ καλή ανάλυση...
να συμπληρώσω ότι αν ένα δέμα που έρχεται από χώρα εκτός ΕΕ, περάσει από τελωνείο αλλά δεν μας χρεώσουν τέλη εκτελωνισμού κλπ, θα πρέπει να πληρώσουμε 2€ ή 3€ όταν πάμε να το παραλάβουμε από τα ΕΛΤΑ. Η χρέωση αυτή είναι μόνο & μόνο για των έλεγχο στο τελωνείο λέει!!!
Γ@μw το κωλοκράτος μου γ@μw!!! Ε ρε :gun_bandana :gun_bandana :gun_bandana :gun_bandana :gun_bandana που θέλουν!!!


Sat Dec 11, 2010 1:31 pm
Profile Send private message
Μέλος

Joined: Thu Nov 11, 2010 12:25 am
Posts: 519
Location: ΑΘΗΝΑ/ΜΑΡΟΥΣΙ
Skype: IAKIDES
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:Thumbsupsmiley

_________________
ΤΑ ΛΑΘΗ, ΤΑ ΠΑΘΗ ΚΙ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.....!!!!


Thu Jan 13, 2011 1:30 am
Profile Send private message
Νέος
User avatar

Joined: Tue Nov 30, 2010 10:06 pm
Posts: 115
Location: Αττική
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
For one more time: Image Image

_________________
Image Image


Fri Jan 14, 2011 10:33 pm
Profile Send private message
Φρέσκος

Joined: Mon Jan 24, 2011 3:12 pm
Posts: 14
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
:Thumbsupsmiley :Thumbsupsmiley :youretheman


Thu Feb 03, 2011 1:37 am
Profile Send private message
Φρέσκος

Joined: Wed Nov 01, 2017 7:59 pm
Posts: 4
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Καλησπερα σας ,

Γνωριζει κανεις εαν καποιος αγορασει προϊοντα απο χωρα μελος της Ευρωπαικης ενωσης και δη της Ευρωζωνης εαν κατα την Παραλαβη πληρωνει και εκτελωνισμο ? Εχω αγορασει προιοντα απο το Spartoo που εδρευει στην Γαλλια και το απεστειλαν με Γενικη Ταχυδρομικη χωρις περαιτερω εξοδα και δεν νομιζω στην τιμη τους να συμπεριλαμβανοντουσαν εξοδα εκτελωνισμου ....
Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα ρολοι για τον αδελφο μου και στο "chrono 24" ειναι πολυ φθηνοτερο απο τα Ελληνικα καταστηματα φυσικα ή ηλεκτρονικα ....

Το ξερω οτι ετσι ενισχυω την οικονομια άλλων σε σχεση με τα δικα μας μαγαζια αλλά η διαφορα ειναι μεγαλη .

Γνωριζει κανένας ?


Wed Nov 08, 2017 7:50 pm
Profile Send private message
Συντονιστής
User avatar

Joined: Sat Jul 07, 2012 4:00 pm
Posts: 905
Unread post Re: Σύντομο εγχειρίδιο για το ebay
Θα κοιτάς στα ψηλά γράμματα που λέει που βρίσκεται το προϊόν. Αν αναφέρεται τοποθεσία εντός εε δεν πληρώνεις τελωνείο.

_________________
Μην βάζετε τρελές ιδέες στο μυαλό ενός τρελού

"...δηλαδή, κάνεις απόπειρα φόνου (καταστρατηγώντας τον ΚΟΚ)...
...(το αυτοκίνητο) είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο των τελευταίων 60 ετών. Όταν είναι παρκαρισμένο, όπλο δεν είναι αλλά μετατρέπεται σε όπλο, όταν μπει μέσα το βλήμα."

Ιαβέρης


Wed Nov 08, 2017 9:08 pm
Profile Send private message
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 19 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.