Την Κυριακή 13.11.2016 πάμε εκδρομή στην Αρβανίτσα, στον Ελικώνα.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ : McDonalds, μετά τα διόδια Αφιδνών
 ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ : 09:30
 ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 10:00 αυστηρά
 ΧΙΛΙΟΜ. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ : ~ 250χλμ συνολικά, μετ’ επιστροφής

Χάρτης Διαδρομής

https://goo.gl/maps/aAHxc72yvWM2

Αρβανίτσα

Το οροπέδιο της Αρβανίτσας στον Ελικώνα, είναι ένας από τους πολλούς κρυμμένους θησαυρούς της Ελληνικής φύσης.
Στο νομό Βοιωτίας, σε απόσταση μόλις 142 km από την Αθήνα, 30 km από τη Λιβαδειά και 55 km από τη Θήβα, πολύ κοντά στα χωριά Αγία Άννα και Κυριάκι αλλά και το περίφημο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, ο επισκέπτης θα βρεθεί μέσα σ’ ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο. Με χώρους για ατελείωτο περπάτημα μέσα στα έλατα και πάνω σ’ ένα υπέροχο φυσικό χλοοτάπητα που δεν φύτεψε ούτε συντηρεί ανθρώπινο χέρι, η Αρβανίτσα αποτελεί ένα προορισμό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Εμφάνιση

Αγ. Άννα (Κούκουρα)

Το χωριό βρίσκεται στην Βοιωτία (επαρχία Λιβαδειάς) και είναι χτισμένο στον κεντρικό Ελικώνα και συγκεκριμένα στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής του της Παλιοβούνας (1748 μ ) σε υψόμετρο 750 μ. Ο Ελικώνας βρίσκεται ανάμεσα στον Κιθαιρώνα και τον Παρνασσό από Ανατολή προς Δύση και την Κωπαΐδα και τον Κορινθιακό κόλπο από Βορρά προς Νότο.Ο Ελικώνας είναι γνωστός από την αρχαιότητα σαν κατοικία των Μουσών, “Ελικωνιάδες Μούσες”.
Σε μία από τις πλαγιές του ο Μυθικός Πήγασος χτύπησε με την οπλή του και βγήκε νερό από την “Ιπποκρήνη”.
Ο Παυσανίας έφτασε μέχρι τον Ελικώνα και αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, την Κοιλάδα των Μουσών, την αρχαία Κορώνεια, την πύλη όπου ο Ηρακλής “χάροντας” ανέβηκε από τον Άδη φέρνοντας μαζί του το σκυλί του Άδη, το σπήλαιο της Νύμφης Κορώνειας, το Λιβήθριον όρος, την Βούλιδα.

Φαγητό στον Ξενώνα – Εστιατόριο – Καφέ “Ελικώνιο”, στην Αγ. Άννα Ελικώνα.

 

Όλοι με γεμάτα ρεζερβουάρ και ανάλογο εξοπλισμό !